Puteri Harbour Iskandar Puteri Johor Bahru - BLOGGER PANTAI TIMUR
Do what is right, not what is easy nor what is popular.
Email : aqilahf1053@gmail.com

Breaking

Home Top Ad

Sunday, 11 February 2018

Puteri Harbour Iskandar Puteri Johor Bahru

Puteri Harbour Iskandar Puteri Johor Bahru   Sebenarnya ini kisah tahun lepas tapi Cik Renex baru nak kongsikan pada tahun ini. Kira macam throwback zaman berzaman la namanya. Lama sangat duduk dalam draft makanya, mari lah kita tekan publish. Seperti biasa, bila ada cuti, CR akan ke Kluang Johor iaitu melawat rumah kakak CR yang terletak di bandar Kluang Johor. Jadinya, kalau ada masa memang kami akan berjalan ke Johor Bahru.
Plan kali ni adalah ke Puteri Harbour yang terletak di Iskandar Puteri Johor Bahru. Kali pertama CR pergi Puteri Harbour adalah pada tahun 2014 dan 2017 baru kembali semula. Mula-mula pergi sini pada tahun 2014 tu kami fokus ke indoor macam Cafe Lat, Hello Kitty dan pelbagai lagi. Tapi just jalan kedai luar je,tak masuk dalam. hee.
2017 ni pulak bersiar-siar ke luar pula sebab sebelum ni ada pernah tengok kawan share gambar cantik di sini. CR bila tengok view cantik mulalah akan teringin nak pergi jugak; CR memang seorang "viewhunter". Asal nampak tempat cantik, memang takkan lepaskan peluang untuk bergambar. :) Siapa macam ni kita geng!
Puteri Harbour Iskandar Puteri
Menarik tak arca LOVE di atas ni? CR saja malas nak selfi di love memandangkan CR single. Haha. Sebenarnya arca-arca ini dibina sempena Program Iskarnival Sama-Sama yang berlangsung pada penghujung 2016. Arca yang dibuat daripada buluh yang dibuat oleh artis dari negara kita dan ASEAN dengan bermatlamat mempromosikan buluh sebagai bahan yang mampan dan serba boleh bagi reka bentuk atau bangunan, selain mempamerkan bakat kreatif dari rantau ini.
Puteri Harbour Iskandar Puteri
Yang ni pun nampak unik. Ada banyak lagi sebenarnya arca disitu tapi CR tak ambil gambar semua. 

Puteri Harbour
Bila tengok arca ni macam bentuk tikus kan. Tak berapa seni sangat mata CR nak tengok bentuk dia ni. hehhe
Ni pula himpunan buluh-buluh. Haha. Boleh la main cak-cak disitu kan. Masa CR datang sini kebetulan hari Sabtu. Ramai pasangan pengantin photoshoot disini. Memang tak dinafikan memang cantik di sini. Sebab tu ramai yang datang sini, seronok lak tengok orang photoshoot gambar kahwin. 

Puteri Harbour Iskandar Puteri
Tengok la pulak tuan belog berposing dalam buluh ni. Gambar-gambar juga, tapi hati-hati yer.

Puteri Harbour Iskandar Puteri
Ini kisah tahun lepas, tahun ni tak pasti masih ada lagi ke tak arca-arca ni. Nak tahu ada ke tak, korang kena la jenguk jugak ke sini. 

Writer By : Cik Renex
#teambpt #bloggerpantaitimur

No comments:

Post a Comment