Pesta Makanan Thai Malay Kelantan 2018 - BLOGGER PANTAI TIMUR
Do what is right, not what is easy nor what is popular.
Email : aqilahf1053@gmail.com

Breaking

Home Top Ad

Wednesday, 7 February 2018

Pesta Makanan Thai Malay Kelantan 2018

Salam alaikum untuk semua sahabat blogger mek dan juga yang baca entry ni ...
Sapo anok jati oghe kelatey? Gituuu. Memang kalau anak jati Kelantan akan suka dengan makanan Thai sebab dengan kepedasan dan cukup rasa dalam setiap hidangannya, memang aroi mak mak - sedap sangat sangat !
Pada 29 Jan. hingga 04 Feb. 2018 berlansungnya Pesta Makanan Thai Malay di perkarangan Stadium Muhammad ke IV (berhadapan KTC) yang mana pesta kali ini menyajikan semua makanan daripada Thailand dan memang penjualnya pun orang Thailand kappppp.
Mek berkesempatan untuk pergi pesta ni dengan kawan-kawan office dan juga spouse mek. Mek takde nyempat nak ambik semua gambar gerai dan makanan. Tapi mek sempat snap gambar gerai yang mek beli makananya. Meh mek tunjuk kat korang :
Kedai Nasi Khoumok
Ada 3 variasi
Variasi 1 - Nasi Khoumok Minyak

Coconut Shake - kalah Klebang uols

Coconut Shake Blended

Told ue babe

Pulut Mangga dan Pulut Durian

Overall, mek agak berpuas hati dengan pesta kali ni sebab yang sebelum ni nama je pesta Thai tapi yang jualnya orang Kelantan jugak. Yang ni memang totally orang Thailand Sawadee. Korang kalau nak mengunjungi this pesta, amat dialu-alukan. Open from 11am till 10pm. Ingat ye, sampai 04 Feb. 2018 sahaja.
Yang dah pergi tu, meh la komen kat bawah ni ❤
Sekian ..


WRITE BY :
MEK
#teambpt #bloggerpantaimur
Original entry : http://ajussix.blogspot.my/2018/01/pesta-makanan-thai-malay-kelantan-2018.html?m=1

No comments:

Post a Comment